<<< Google biztonsági kézikönyv böngészőkrőlComodo ügy >>>

PKI oktatás2008-12-17
A BME Mérnöktovábbképző intézet "Az elektronikus aláírás és a nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) alapjai" címmel továbbképzést szervez olyan szakemberek részére, akik mélyebben is meg szeretnék ismerni a nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) területét, valamint az elektronikus aláírás felhasználásának módjait, lehetőségeit.

A képzés elsősorban műszaki jellegű, de egyéb (pl. jogi) aspektusaival együttesen közelíti a témakört, és az elektronikus aláírással már kapcsolatban lévő vagy hamarosan kapcsolatba kerülő szakembereket (tanácsadókat, vezetőket, fejlesztőket, üzemeltetőket és rendszergazdákat) célozza meg. A mély elméleti ismeretek mellett a hallgatók - számítógép előtti gyakorlat során - gyakorlati tapasztalatokra is szert tesznek, különösen az elektronikus aláírás "nagyüzemi", szerver oldali felhasználásának területével kapcsolatban. A hallgatók a képzés keretében minősített elektronikus aláírás létrehozására alkalmas tanúsítványt és intelligens kártyát kapnak, gyakorlati feladataik egy részét ezen eszközzel oldják meg a képzés során. Az előadások jelentős részét én tartom.

A sikeres vizsgát tett hallgatók részére a BME Mérnöktovábbképző Intézet állít ki igazolást a képzés elvégzéséről.

A képzésről további információ a
http://www.e-szigno.hu/?lap=pki_oktatas
címen érhető el. A képzés hamarosan megjelenik a BME MTI honlapján is.


Kiegészítés (2009-01-12): A tanfolyam adatlapja a BME MTI honlapján

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.