<<< A Symantec megveszi a VerisigntComodo vs Verisign >>>

Firefox sync2010-06-23
A Firefox sync egy plugin a Mozilla Firefox böngészőhöz, amellyel a Firefoxok könyvjelzőit szinkronizálhatjuk. Ha az egyik gépen felveszek egy weboldalt a Firefoxban a könyvjelzők közé, a Firefox sync segítségével a többi gépen lévő Firefoxban is automatikusan elérhető lesz az új könyvjelző.

A Firefox sync úgy működik, hogy egy központi szerverrel - alapesetben a Mozilla szerverével - szinkronizálja a gépek könyvjelzőit. Érdekessége, hogy a könyvjelzőket kliens oldalon titkosítja egy jelmondat (passphrase) alapján, így a szinkronizáláshoz használt központi szerver nem tudja meg, hogy milyen könyvjelzőink vannak. (A szerver eléréséhez így három dolgot kell beállítanunk: felhasználónevet, jelszót és a könyvjelzők titkosításához használt jelmondatot.)

Több könyvjelző-szinkronizáló alkamazást megnéztem és kipróbáltam (az Opera például alapértelmezetten rendelkezik ilyen funkcióval), a Firefox sync a kliens oldali titkosítás miatt tetszett meg.

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.