<<< Origo cikk a NAGY E-SZIGNÓ KÖNYVrőlCikk az IT cafén a NAGY E-SZIGNÓ KÖNYVről >>>

Az European Forum on Electronic Signature and PKI 2011 konferencián elhangzott, "Managing SHA-2 migration - Replacing foundations of a PKI" című előadásom diái itt érhetőek el.

Az elektronikus aláíráshoz használható kriptográfiai algoritmusok köre a közeljövőben változni fog. Az 1024 bites kulcsú RSA és az SHA-1 lenyomatképző algoritmus kivezetésre kerül, helyette főként a 2048 bites RSA-t és az SHA-2 családot (azon belül pl. az SHA-256 lenyomatképző algoritmust) lehet majd használni. A konferencián arról beszéltem, hogy hogyan készítettünk fel a hitelesítés szolgáltatót, az e-Szignó aláírás-létrehozó alkalmazást, illetve az ügyfeleink rendszereit a váltásra, és hogyan állítottuk át a rendszereket úgy, hogy ez a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon a felhasználók számára.

 

A corresponding entry is available in English.

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.