<<< Cikk az IT cafén a NAGY E-SZIGNÓ KÖNYVrőlÚj AES támadások (2011) >>>

Az okostelefonok sok okosságra képesek, de ha intenzíven használjuk őket, akkor a kis rohadékok szinte azonnal lemerülnek - legalábbis nálam ez történik. Néha megváltás lehet az embernek egy töltő...

Blogjában Brian Krebs arra hívja fel a figyelmet, hogy habár az ember néha megváltásként tekint egy nyilvános töltőre (pl. egy repülőtéren), egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet mindenféle töltőt beledugni a telefonunkba. Ez logikus: A telefonok javarészt USB csatlakozón keresztül tölthetőek, és az USB-n ugye nemcsak tápot kaphat a készülék. USB-n keresztül meg is lehet támadni, meg is lehet fertőzni a telefonunkat, vagy egész egyszerűen le lehet tölteni a rajta lévő adatokat, és nem mindig tudjuk, mi van a kábel másik végén.

Mik vannak? Már egy töltőben sem bízhat az ember...

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.