<<< Az elektronikus aláírásról, egyszerűenTLS protokollhiba >>>

Létrehoztunk egy Facebook oldalt az elektronikus aláírásról:
http://www.facebook.com/elektronikusalairas/

Az oldalt egyrészt olyan hírforrásként szeretnénk működtetni, ahol megjelennek az elektronikus aláírással kapcsolatos főbb események, információk. Az oldal másik célja, hogy összefogja a hazai közösséget; azokat, akik érdeklődnek az elektronikus aláírás iránt, esetleg már használják is, illetve tenni szeretnének érte. Fórumot szeretnénk létrehozni, ahol kérdezni lehet (és valaki válaszol is), illetve ahol tanulhatunk egymás megoldásaiból. Az oldal teljesen nyitott, bárki írhat rá.

Elsősorban nem az elektronikus aláírás szakértőket célozzuk meg, mert nekik már van fórumuk. Az oldal célközönsége a felhasználók, akiket nem az érdekel: "hogy működik?", hanem az: "hogyan és mire használhatom?" Ennek megfelelően - bár be szeretnénk számolni a technológiai hírekről is - főként nem technikai információkat szeretnénk feltölteni. Meggyőződésem, hogy az elektronikus aláírás javarészt nem technika, nem informatika, és nem matematika, sokkal inkább jog és ügyvitel-szervezés. (Igen, vannak informatikai vonatkozásai is, de ott csak egy a lényeg: működjön. Nekünk, informatikusoknak ennyi a feladatunk, és mi megoldjuk.)

A facebook.com/elektronikusalairas nem egy hivatalos, "céges" oldal, a céges Facebook oldal ez.

 

Ui: Lájkolni (jujj, de csúnya ez a szó) itt lehet. Szándékosan nem teszek fel az oldalamra like boxot, nem tetszik, hogy lassan minden oldal lejelenti a Facebooknak, hogy ki, és mikor járt ott.

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.