<<< SuperfishBenyomásaim Internet-szűrőkről >>>

Buttyán Leventével (Crysys Lab) és Lám Istvánnal (Tresorit) közösen tartjuk az Applied Cryptography című tantárgyat az Aquincum Institute of Technology-n. Az AIT a BME karaként működik, és magyarországi tanulási lehetőséget kínál amerikai diákok számára.

A kurzus során bemutatjuk a kriptográfia alapvető építőelemeit (az ún. kriptográfiai primtíveket), megismertetjük a hallgatókat a PKI és az elektronikus aláírás világával, beszélünk a biztonságos kommunikációra szolgáló kriptográfiai protokollokról, és a kriptográfia "cloud"-ban történő alkalmazásáról. A matematikai háttér mellett a kurzus arra összpontosít, hogy hogyan lehet helyesen használni a kriptográfiát, beleértve annak technológiai, üzleti, menedzsment és jogi aspektusait. Én tartom a PKI-ről és az elektronikus aláírásról szóló órákat.

Itt érhetőek el további információk, valamint a diáim. Tekintve, hogy a kurzus nyelve angol, az ezzel kapcsolatos információk angolul érhetőek el.

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.