<<< IoT - nemcsak a bizalmasság kritikusanimáció: agile vs waterfall >>>

Az Oracle úgy döntött, kivezeti a Java plugint, és ezzel végérvényesen lezárulni látszik a böngészőkben futtatható Java appletek korszaka.

A Java az utóbbi időben megállíthatatlanul burjánzó biztonsági hibák tömkelegét jelentette, és a támadók gyakran a böngészők Java képességeit kihasználva vették át az irányítást áldozataik gépei felett. Ezzel szemben, ma már alig-alig használnak Javát a weben, így egyre inkább csak bajt okozott. (Jómagam néha nem kerülhettem el a Java appleteket, de a normál böngészőmben eddig sem volt Java, egy külön, az adott feladatra szolgáló virtuális gépen futtattam a Java appleteket támogató böngészőt.)

Nagyon örülök neki, hogy a Flash-hez hasonlóan (amely szintén biztonsági hibák gócát jelentette) a Java appletek is remélhetőleg a feledés homályába merülnek.

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.