<<< Ha letörlik a fiókodat a felhőbenArchiválás felhőbe >>>

A Cyber Safety Review Board jelentése a tavalyi MS Exchange Online incidensről, sok súlyos állítást tartalmaz a Microsofttal kapcsolatban. (Nem megfelelő biztonsági kultúra, sorozatos hibák egymásutánja, nem vették észre, nem követték az iparági legjobb gyakorlatokat.)
Érdekes olvasmány.

A Microsoft nagyon sok helyen ott jelen, bizonyos területeken kizárólagos, nemcsak az operációs rendszerek, hanem néhol még a felhőszolgáltatások területén is (pl. Exchange Online-on ment az amerikai kormányzati levelezés jelentős része). Ha egy operációs rendszerben van biztonsági hiba, az akár enyhíthető lehet, ha pl. az oprendszert elszigeteljük a külvilágtól, vagy letiltjuk a felesleges szolgáltatásokat. Ezzel szemben egy felhőszolgáltatás esetén a szolgáltató teljeskörű megoldást ad a biztonságra (az ügyfél pedig sok esetben nem is tehet többet); ha a szolgáltató hibázik, akkor az ügyfél pórul jár, és esetleg a kínai vagy bármely más titkosszolgálat ki-be jár amerikai kormányzati rendszerekbe. E cikk szerint a Microsoft kifejezetten kockázatot jelent Amerika számára.

Egyre többször tapasztalom, hogy ha két ITs leül beszélgetni, azzal teremtik meg a közös hangot, hogy a Microsoftot szidják. Ez kifejezetten a 90-es éveket idézi... Nagyon retro...

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.