<<< NAGY E-SZIGNÓ KÖNYVETSI szabványok az elektronikus archiválás szolgáltatásról >>>

A Networkshop 2011 konferencián tartott előadásom diái itt érhetőek el. Idén arról beszéltem, hogy gyakran nem az a kérdés, hogy kicsoda írt alá egy dokumentumot, hanem az, hogy az illető milyen minőségében készítette az aláírást, azaz milyen szerepkörrel, jogosultsággal vagy tulajdonsággal rendelkezett. Ilyenkor a szerepkört szeretnénk megállapítani, az illető személyes adataira (az aláíró születési idejére, anyja nevére, villamosbérlet-számára, cipőméretére) esetleg egyáltalán nincsen szükség. Elektronikus aláírás esetén az aláíró szerepkörének, jogosultságának igazolására az attribútum-tanúsítványok jelentik az egyik lehetséges megoldást.

Most vettem észre, hogy a legutóbbi, tavaly előtti networkshopos előadásom még nem volt kint a honlapomon. Kitettem, itt érhető el. Akkor arról beszéltem, hogy honnan tudjuk, hogy valóban a képernyőn látott dokumentumot írjuk-e alá, illetve hogy miért nem szerencsés nagyon túllihegni ezt a kérdést.

 

 

 
Ez az én személyes honlapom, amit itt írok, az az én saját, személyes véleményem, nem feltétlenül egyezik a munkahelyem véleményével. A blogomban szereplő tartalom a Creative Commons CC BY licenc szerint (azaz a szerző és a forrás megnevezésével) szabadon felhasználható.